Houten vloeren aanbod Parketwereld in Almelo & Haaksbergen

Hieronder vindt u overzicht van houten parketvloeren welke door ons leverbaar zijn. Een houten vloer laten leggen? Alle parketvloeren kunnen desgewenst gelegd worden door ons deskundige personeel in Twente en omstreken.

Tapisvloeren

Tapisvloeren zijn traditioneel gelegde vloeren. Deze vloeren zijn 6mm dik en de breedtes variëren van 7cm t/m 14 cm. Deze zijn verkrijgbaar in de meest gangbare houtsoorten zoals Eiken, Beuken, Essen, Afrormosia, Afzelia, Basralocus, Billinga, Kambala, Mahonie, Muteneye, Padoek en Wengé. 

Tapisvloeren worden verlijmd en gespijkerd op een ondervloer welke wordt verlijmd en/of gespijkerd de bestaande vloer van de woning. Na het leggen van de vloer wordt deze geschuurd en afgewerkt naar keuze. Deze vloer kan zeer strak en precies worden gelegd zonder vellingkant, en vertoont weinig werking en kraakt niet tot nauwelijks.

Bourgognevloeren

Bourgognevloeren zijn eigenlijk hetzelfde als Tapisvloeren. Deze worden op dezelfde manier gelegd en afgewerkt. Er zijn een aantal verschillen. De breedtes varieren van 7cm t/m 30cm, de dikte is 9mm en er kan een V-naad (velling) worden toegepast. Ook zijn deze vloeren in de meest gangbare houtsoorten zoals Eiken, Beuken,

Essen, Afrormosia, Afzelia, Basralocus, Billinga, Kambala, Mahonie, Muteneye, Padoek en Wengé. 

Bourgongevloeren worden verlijmd en gespijkerd op een ondervloer welke wordt verlijmd en/of gespijkerd de bestaande vloer van de woning. Na het leggen van de vloer wordt deze geschuurd en afgewerkt naar keuze. Deze vloer kan zeer strak en precies worden gelegd zonder vellingkant, en vertoont weinig werking en kraakt niet tot nauwelijks.

lamel-parketvloeren

Lamelvloer is een drie-laags systeem die zowel zwevend als vast op de bestaande vloer kan worden geplaatst. Deze vloeren kunnen in verschillende uitvoeringen worden geleverd zoals geschaafd, geborsteld, geschuurd, verouderd, hand geschraapt enz. Ook zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot de afwerking. tevens is er ook een driestrook lamel leverbaar.

DUOPLANK-PARKETVLOEREN

Duoplank is een twee-laags systeem waarvan de basis berkenmultiplex is waarin ook de veer en groefverbinding zitten met daarop een toplaag variërend van 3 t/m 7mm. Deze kunnen net als Lamelvloeren zwevend als vast worden gelegd. Ook zijn bij deze vloeren de mogelijkheden enorm groot in zowel breedtes (van 18 tot wel 30cm) en diktes. Daar bovenop kunt u het hout nog vele bewerkingen laten ondergaan:  verouderen, roken, schaven, borstelen, in de olie zetten of lakken. Door de natuurlijke onregelmatigheden zoals een noestje, is elke houten Duovloer bovendien uniek en straalt hij sfeer en warmte uit.

 

Massief houtenvloeren

Massief houtenvloeren hebben een eigen uitstraling. Deze vloeren behouden hun natuurlijke karakter. Deze vloeren zijn gevoelig voor schimmeling in de luchtvochtigheid. In de winter is de lucht droog, hierdoor wordt er vocht uit de plank getrokken, waar door de plank krimpt. In de zomer, wanneer het vochtig is, neemt de plank vocht op en zal uitzetten. De Duoplank is daartegen minder gevoelig voor de schommeling in de luchtvochtigheid. Dit vanwege de opbouw. Een massieve vloer leent zich ook niet voor vloerverwarming.  De Lamel of Duoplank zijn hier wel geschikt voor vanwege de opbouw van het materiaal. Kom langs in onze winkel in Almelo of Haaksbergen voor massief houten vloeren.

Foto impressie houten vloeren

Onze leveranciers van parket