VLoer Renovatie

Welkom bij Parketwereld

Uw vloer is het visitekaartje van uw woning. Laat parketwereld uw woonkamer, keuken, of bovenverdieping vernieuwen.  Met veel kennis en ervaring heeft Parketwereld zich gespecialiseerd in het leggen, schuren, behandelen en onderhouden van houten vloeren.

 


Parket Schuren

Een houten vloer dient na ongeveer vijf tot tien jaar te worden geschuurd. Na enkele jaren intensief gebruik zullen er slijtage plekken kunnen ontstaan. Dit komt vaak voor op looppaden, bij de ingang van de ruimte en stoelen.

 

Het schuren en behandelen van uw parketvloer is een vak opzicht. Zonder de juiste materialen en kennis is dit daarom een taak voor  de vakman. Met veel kennis en ervaringen heeft Parketwereld zich al meerdere jaren gespecialiseerd met het schuren en behandelen van houten vloeren. Wij werken met gespecialiseerde machines  die voor  deze werkzaamheden gebruikelijk zijn. Hiervoor gebruiken wij schuurmachines die stofvrij zijn.

 

Uw vloer wordt driemaal geschuurd, daarbij wordt er iedere keer gebruik gemaakt van een kleinere korrel schuurpapier. Om de vloer geheel glad te krijgen zal de vloer nog éénmaal worden gepolijst. Indien de vloerdelen een V-groef bevatten zal ook deze worden gefreesd en geschuurd worden voor een optimaal resultaat. Na het schuren dient er een beschermlaag te worden aangebracht. Betrekking tot het soort hout zijn de verschillende behandelingen mogelijk. Afhankelijk van de behandeling kunt u al naar 12 uur tot 24 uur uw vloer betreden en de ruimte inrichten.

 


Afwerking vloer

Iedere geschuurde vloer moet worden beschermd tegen onder meer vocht en vuil. Hiervoor kunt u kiezen uit verschillende kleuren Olie, Lak of Hardwax. Een parketvloer kan worden afgeweekt met een lak waardoor de vloer een slijtvaste toplaag krijgt. Het reinigen hiervan is erg gemakkelijk. U kunt de vloer reinigen met beperkt water en een speciale reiniger. Verder kan u de laklaag door middel van een polis onderhouden. 

 

Een parketvloer kan tevens worden afgeweekt met een olie/wax. De olie dringt diep door tot de poriën van het hout. Een geoliede vloer heeft een zeer natuurlijke uitstraling en krassen en oneffenheden zullen niet of nauwelijks  zichtbaar zijn. Het nadeel aan een geoliede vloer  blijkt dat deze gevoelig is voor vuil. Grote voordeel is de variatie in kleuren.