Olie

Onderhoudsadvies voor uw Aquamarijn geoliede houten vloer
• Na het afoliën de vloer 24-48 uur niet betreden.
• Wees bij het inruimen voorzichtig met het plaatsen en verschuiven van meubelen.
• Het duurt ca. 20 dagen voordat de olie volledig is uit gehard. Ontzie uw vloer in die periode zo veel mogelijk.Voor op letten met water
• Reinig de vloer in die periode alleen droog en veelvuldig en neem gemorste vloeistoffen direct op. Daarna is de olie uitgehard en bestendig, kunt u de vloer vochtig reinigen en mag u kleden neerleggen. Echter mbt verkleuringen, willen wij u er op wijzen de kleden in voorjaar/zomer niet op de vloer te laten liggen, tot de vloer is “uitgekleurd”.
• ca. twee weken na het plaatsen van uw vloer dient u deze te reinigen met CLEAN-S en deze voor de eerste maal te behandelen met REVOL.

 

Afhankelijk van het gebruik zal de vloer na verloop van tijd (plaatselijk) wat schraal worden en dan moeten worden opgefrist met REVOL. Doe dat tijdig. Bij normaal huishoudelijk gebruik is meestal éénmaal per jaar voldoende. Bij zwaarder gebruik REVOL vaker gebruiken. Op looppaden, voor zitbanken, rond stoelen en voor het aanrecht de oliebescherming plaatselijk aanvullen. Vóór een REVOL behandeling de vloer reinigen met CLEAN-S.
=======================================================
Let op:

In olie gedrenkte doeken, schijven etc. in water spoelen en in de open lucht laten drogen. Zelfontvlambaar!!! De in olie gedrenkte doeken, kunnen spontaan in brand vliegen.
=======================================================

 

Woca Zeep naturel/wit

Woca Zeep reinigt en laat een beschermende laag kokos- en sojavetten achter. Vuil en vocht kunnen hierdoor niet in het hout indringen, maar blijven op het loopvlak liggen.

Verwerking Woca zeep:

– Eerst de vloer stofvrij maken. Vul 2 emmers van 10 liter met handwarm water.
– Voeg aan één van de emmers 25 cl zeep toe en goed roeren.
– Dompel uw mop of dweil in de emmer met de zeep en wring deze uit. Reinig de vloer in de lengterichting van het hout. Spoel de vuile mop of dweil uit in de emmer met uitsluitend water. Vervolgens de mop of dweil weer in de emmer met zeep dompelen en deze uitwringen.
– De emmer met vuil water tussendoor vervangen door schoon water.
– Nadat de zeep één uur is ingewerkt mag u de vloer weer betreden.
Nooit de vloer met water nadweilen. De beschermlaag wordt hierdoor verwijderd.

 

GARANTIEBEPALINGEN

In samenwerking met de producenten van de vloer is er een speciaal onderhoudsmiddel ontwikkeld. Deze onderhoudsmiddelen zijn speciaal getest op uw vloer.

Wij adviseren u met klem uw vloer UITSLUITEND met de in dit advies voorgeschreven onderhoudsmiddelen te onderhouden.

Het gebruik van verschillende onderhoudsmiddelen door elkaar kan leiden tot klachten op uw vloer zoals: witte vlekken, strepen, doffe plekken etc. die later niet of nauwelijks te verwijderen zijn.

De garantieregelingen zijn op dit soort klachten NIET van toepassing. Uw klacht wordt dan niet in behandeling genomen!!!