Krono flooring

Over Kronospan

Kronospan is in 1897 opgericht in Oostenrijk. Van oorsprong een familiebedrijf en nu, zo’n 115 jaar later, een wereldwijd toonaangevend producent van decoratief plaatmateriaal voor de architecten, interieurbouwers en de meubelindustrie. Technologische know how, kostenefficiency, hoogwaardige kwaliteit en innovatie zijn het fundament onder het succes van Kronospan.
Eigen design, korte ‘time to market’
Recent heeft Kronospan een nieuwe weg ingeslagen met het aanstellen van een eigen designteam en de ontwikkeling van de trendsettende Impulse lijn. Door efficiency in de keten is de ‘time-to-market’, het proces van design tot en met het ‘leverbaar zijn’, ingekort tot drie maanden. Dit heeft tot gevolg dat Kronospan zeer snel kan reageren op ‘modische’ trends in de markt en onderscheidende producten kan blijven presenteren. Dit met de ambitie om meer te zijn dan een leverancier en klanten en de markt continu te inspireren.

Kronospan produceert zelf alle komponenten van het HPL en Decorspaan, oftewel: papier, spaanplaat en melamine. Hierdoor hebben ze het hele proces – en daarmee de kwaliteit – zelf onder controle en zijn alle (half)fabrikaten op elkaar afgestemd.
De Kronospan Groep heeft nu 28 vestigingen in 24 landen, waaronder de Verenigde Staten en China. Kronospan heeft 10.000 medewerkers in dienst en verwerkt jaarlijks 14 miljoen kubieke meter aan houtproducten.