Houtsoorten

In plaats van “Houtsoorten” hadden we als titel ook “Kleuren” kunnen gebruiken. U gaat voor een bepaalde kleur met de daarbij behorende uitstraling, en dan maakt het eigenlijk niet uit of het nu een eikenhouten vloer of een teakhouten vloer is.
Het meest verkochte houtsoort is eiken. Dit komt mede doordat deze houtsoort (door zijn neutrale kleur) in vrijwel ieder interieur past. Eiken laat zich ook erg makkelijk bewerken dus al met al een erg geschikte houtsoort voor een houtenvloer.
Als u voor een warme uitstraling kiest dan zijn er de donkere houtsoorten als: afzelia, jatoba, basralocus etc. Dit zijn allemaal houtsoorten die erg hard zijn. Dit is een voordeel in verband met beschadigingen in de vorm van deuken in het hout. Maar kan bij bepaalde afwerkingen een nadeel hebben, dus laat u hierbij goed voorlichten.
U kunt ook gaan voor een strakke ‘moderne’ uitstraling. Hierbij kunt u denken aan houtsoorten als maple en robijn.
En tenslotte voor een robuuste uitstraling kunt u denken aan verouderde vloeren zoals in ons assortiment aanwezig.
Dit is een kleine greep uit ons assortiment. Ik wil u hierbij graag uitnodigen om langs te komen in onze showroom en onder het genot van een kop koffie eens de kleur te bepalen die bij u past. Wilt u toch iets specifieks over houtsoorten weten klik op de houtsoort van uw keuze en daar vindt u alle informatie over de betreffende houtsoort.